Rechter doet vrijdag uitspraak over Meerwegbrug

nieuws

De Groninger rechtbank doet vrijdagmiddag uitspraak over de opknapbeurt van de Meerwegbrug in Haren.

De brug wordt tussen 8 september en 1 oktober gerenoveerd en is dan gesloten voor het autoverkeer. Auto’s worden omgeleid via Groningen Zuid en Eelde. Voor fietsers en voetgangers komt er een noodbrug. De eigenaren van restaurant De Rietschans en strandpaviljoen Paterswoldsemeer aan de Meerweg stapten naar de rechter uit vrees voor een gebrek aan klandizie.

De provincie had, na eerdere protesten van de horeca en omwonenden, de opknapbeurt al met een maand uitgesteld. Volgens de provincie kan de klus niet in de winterperioden worden uitgevoerd, omdat het winterweer dan roet in het eten kan gooien.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *