NVM: Pas op voor buitenlandse oplichters op Groningse huurwoningmarkt

nieuws
Foto: Jeroen Stoop via: wikiportret.nl / WikiMedia (ccby-gfdl)

De Groningse afdeling van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM) waarschuwt voor een oude oplichtingstruc: Oplichters halen foto’s van recent verkochte woningen van websites als Funda en bieden deze woningen vervolgens te huur aan op verschillende verhuursites.

Volgens het NVM werd deze oude oplichtingstruc de afgelopen twee weken zeker 2 à 3 keer gebruikt bij het aanbod van een NVM-makelaar in de stad Groningen. Wanneer een geïnteresseerde contact opneemt, krijgt hij of zij te horen dat de woning uit de verkoop is gehaald en nu te huur wordt aangeboden. Er wordt gevraagd een maand huur en borg over te maken om de woning te kunnen huren. Vervolgens blijft het stil.

De ‘verhuurders’ communiceren in het Engels, geven aan zelf in Zwitserland te wonen en bieden de panden (vaak gemeubileerd) te huur aan voor rond de 720 euro per maand. De makelaarsorganisatie roept slachtoffers van deze oplichtingstruc aangifte te doen bij de politie.

Deel dit artikel: