Na maandenlang uitstel krijgt de Meerwegbrug eindelijk zijn onderhoudsbeurt

nieuws

Na maanden stoeien tussen de Provincie Groningen en enkele horecaondernemers aan de Meerweg in Haren gaat het onderhoudswerk aan de Meerwegbrug vanaf volgende week vrijdag (5 oktober) van start.

De horecaondernemingen De Rietschans en Strandpaviljoen Paterswoldsemeer hadden bezwaar aangetekend tegen de onderhoudswerkzaamheden aan de brug, die eigenlijk al in augustus van start hadden moeten gaan. De ondernemers waren bang voor omzetverlies doordat ze slecht bereikbaar zouden zijn.

Na overleg is besloten om tijdens de onderhoudsperiode een noodbrug aan te leggen. Deze is vanaf zondag 7 oktober tot en met donderdag 25 oktober open (eenrichtingsverkeer). Op 5, 6, 26 en 27 oktober is de weg wel helemaal afgesloten, vanwege de montage van het brugdek. Fietser krijgen een eigen, aparte noodbrug over het Noord-Willemskanaal.

 

Deel dit artikel: