Groninger filmmaker Reynaert Vosveld opnieuw op Nederlands Filmfestival

De Groninger filmmaker Reynaert Vosveld staat voor de tweede keer op het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Op vrijdag 28 september is tijdens het festival de première van zijn animatiefilm “Knuppel” te zien.

Knuppel is een vier minuten durende kritische en absurdistische film over een nieuwe en gevaarlijke wapenstok van de politie. Het wapen wordt ingezet als er niet naar de politie geluisterd wordt, maar is dat geweld wel te rechtvaardigen? De film laat zien dat burgers uiteindelijk het slachtoffer worden.

Het onderwerp van de film werd onlangs nog actueel. Tijdens een vreedzame demonstratie tegen de gaswinning in Farmsum, bij Delfzijl, zette de politie de wapenstok in. Achteraf was dat onnodig en de politie bood de verontschuldigingen aan. Het zou om een communicatiefout gaan. Vosveld was zelf aanwezig bij die demonstratie en zag met eigen ogen dat zijn film wellicht niet zo absurdistisch was.

Het is dus niet de eerste keer dat Vosveld op het Nederland Filmfestival te zien is. Ook zijn afstudeerproductie aan de kunstacademie ArtEZ in Zwolle “Vlucht” werd twee jaar geleden vertoond. “ Het Nederlands Filmfestival in Utrecht is van 27 september tot en met 5 oktober 2018. “Knuppel” en meer korte films zijn vrijdag 28 september vanaf 18.45 uur te zien in Pathé Rembrand 3.