CDA: ‘Niet binnen een jaar weer portemonnee trekken voor verbouwing Stadhuis’

De CDA-raadsfractie wil dat het Groningse gemeentebestuur snel duidelijkheid schept over de kostenoverschrijding bij de geplande verbouwing van het stadhuis. “Het kan niet zo zijn dat we binnen een jaar de portemonnee alweer moeten trekken, omdat het nu al duurder uitvalt”, aldus CDA fractievoorzitter René Bolle.

Vorige week maakte de Gemeente Groningen bekend dat de verbouwing van het Stadhuis waarschijnlijk een stuk duurder uit zou vallen. Eind 2018/begin 2019 zou het college duidelijkheid scheppen over de hoogte van de overschrijding. Het CDA neemt hier geen genoegen mee en wil sneller antwoorden van het college: “Als het college zo stellig beweert dat de verbouwing duurder gaat worden, dan hebben ze vast een berekening hoeveel dat is.”

Vorig jaar september stelde de gemeenteraad een budget van 15,53 miljoen euro voor de verbouwing van het Stadhuis beschikbaar, de duurste variant. Alleen de SP, het CDA en 100% Groningen stemden destijds tegen.

Deel dit artikel: