Be Quick 1887 start competitie met nederlaag tegen Alcides

Foto Andor Heij: Be Quick 1887 - Alcides

Be Quick 1887 heeft zondagmiddag de eerste wedstrijd in de hoofdklasse A verloren. In het Esserbergstadion in Haren ging promovendus Alcides uit Meppel met de punten aan de haal: 2-0.

Het uit de derde divisie gedegradeerde en geheel vernieuwde Be Quick had wel veel balbezit, maar wist nauwelijks kansen te krijgen. Alcides gokte op de counter en was daarin twee keer succesvol voor rust. Jermain Wobbes en Koen Romme scoorden beide op aangeven van Frank Fokke.

Ook na rust lukte het Be Quick in een vrij saaie wedstrijd niet om de Alcides muur te slechten. Toen Be Quick offensief wisselde kreeg Alcides meer ruimte en kansen om de score uit te bouwen. Prima keeperswerk van Robert Smit van Be Quick voorkwam dat.

Be Quick trainer Steven Wuestenenk bleef ondanks de nederlaag positief: “We waren dominant en er zat veel voetbal in en daarover ben ik tevreden. We hebben een hele nieuwe ploeg en de afstemming en samenwerking was vanmiddag nog niet voldoende om die om te zetten in kansen”.