Winkeliers Paddepoel: ‘Vertrek Beeres stemt hoopvol!’

nieuws
winkelcentrum paddepoel

Dat de voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van winkelcentrum Paddepoel, Paul Beeres, zich terugtrekt geeft een aantal winkeliers van het winkelcentrum hoop.

” We weten niet precies wat het betekent. Want vergeet niet de VVE heeft nog nooit wat voor ons gedaan. Het boetesysteem is nog niet van tafel.  De keuzevrijheid van openingstijden is er ook nog niet. Misschien is het wel een spelletje. Van de kant van de VVE is het oorverdovend stil, en van de gemeentelijke bemiddelaar hebben we ook nog niets gehoord, maar het vertrek  van Paul Beeres stemt wel hoopvol!” dat zegt bloemist René  Bolhuis.

Beeres wordt door de winkeliers gezien als de drijvende kracht achter het boetesysteem die de VVE hanteert voor winkeliers die zich niet houden aan de ‘verplichte’ openingstijden. De gemeenteraad, maar ook het kabinet, vindt het onwenselijk dat winkeliers elkaar  verplichten tot opening en elkaar boetes opleggen.  De raad wil dat de gemeente niet meewerkt aan uitbreiding als het boetsysteem niet van tafel gaat. Sommige boetes bedragen duizenden euro’s, er lopen nog rechtszaken over de kwestie.