UMCG wil schaars personeel beter belonen

nieuws

Het UMCG wil schaars personeel beter belonen,  OK-assistenten, anesthesiemedewerkers, IC- en recoveryverpleegkundigen, en sedatie specialisten krijgen een bindingspremie .

Ook wil het UMCG sommige personeelsleden een bijzondere beloning geven en het mogelijk maken hun aanstellingspercentage te verhogen.  De zorgunit van de afdeling chirurgie krijgt er twee bedden erbij. Voor verpleegafdelingen is er tijdelijk extra formatieruimte. Eerder sloot het ziekenhuis al vier van de 29 operatiekamers en meerdere Intensive Care-bedden vanwege een tekort aan onder meer specialistische verpleegkundigen, operatieassistenten en anesthesiemedewerkers.

De werknemers van de acht academische ziekenhuizen in ons land hebben sinds begin dit jaar nog altijd geen nieuwe cao. Bovendien wordt de werkdruk steeds hoger: er is te weinig personeel en de zorg wordt steeds complexer. Ze willen een salarisverhoging, verlaging van de werkdruk en een generatieregeling. Het personeel van het UMCG gaat 14 augustus opnieuw actie voeren,  een stille tocht in het UMCG. Na deze actie volgen er stiptheidsacties, zoals zondagsdiensten. Volgens de FNV komt de noodzakelijke zorg voor patiënten niet in gevaar.