Straatkunst op elektrakastjes moet bewoners Beijum verbinden

Een kat, een hond en zelf een eend verrijzen deze weken op elektriciteitskastjes in de wijk Beijum. Met het project wil men de bewoners met elkaar in contact brengen.

“Er zijn twee groepen”, vertelt kunstenaar Elroy Gramsbergen. “Een groep oudere bewoners die elektriciteitskastjes opvrolijkt met theeschoteltjes en een groep jonge bewoners. Aan deze jongeren is gevraagd om een beeltenis van hun huisdier te maken.”

Paul heeft voor zijn kat Rosy gekozen. “Ja, het is een super lieve kat. Het beest maakt me iedere ochtend wakker en als ik terug kom van vakantie dan zit Rosy de hele dag op mijn schoot te miauwen zo blij is ze dat ik er weer ben.” Om de beeltenis zo mooi mogelijk op de kastjes te krijgen wordt gebruik gemaakt van de vorm ‘stencilen’. “Ik ben echt super blij met het resultaat. Het is net alsof ik naar mijn eigen kat zit te kijken.”

De kat van Paul is te vinden op het elektrakastje aan de Beijumerweg. Vorige week werd het eerste kastje afgerond waarop de kat van Tije te zien is die in het winkelcentrum terug te vinden is. De komende tijd zal er verder gewerkt worden aan het project.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *