Personeel UMCG loopt ‘stille tocht’ voor betere cao

nieuws
Foto: Ecco van Oosterhout

Dinsdagmiddag liepen enkele honderden werknemers van het Universitair Medisch Centrum Groningen mee in een stille tocht door het ziekenhuis. Het personeel voert actie voor een betere cao.

De tocht ging via meerdere ingangen naar de hoofdingang. Daarna liep het personeel verder via een aantal afdelingen naar de fontein in het midden van het ziekenhuis. Na de tocht, waaraan 600 à 700 mensen meeliepen, kreeg bestuursvoorzitter Jos Aartsen een gouden stethoscoop aangeboden. Het personeel vroeg hem, met dit symbolische cadeau, om beter naar hen te luisteren. De bestuursvoorzitter staat naar eigen zeggen achter zijn personeel: “Ik ben blij met de opkomst, ik ga me echt sterk maken voor deze zaak. In september moet er een CAO zijn.” Het personeel zelf heeft daar nog wel bedenkingen bij: “Eerst zien, dan geloven!”

Stille Tocht Personeel UMCG Stille Tocht Personeel UMCG Stille Tocht Personeel UMCG

 

De medewerkers vragen tijdens de tocht aan het bestuur van het ziekenhuis achter hen te gaan staan in hun strijd om een nieuwe cao. Ze eisen een fatsoenlijk loon, minder werkdruk en een goede generatieregeling. De onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC’s zijn afgelopen 28 mei vastgelopen. De CAO laat al acht maanden op zich wachten.