Paradigm uitverkocht: “Kunnen jullie een beetje opschuiven?”

nieuws
Foto: Erick P. Bakker

Duizenden bezoekers zijn zaterdag aanwezig op het Paradigm Festival op het voormalige Suikerunieterrein. Het festival is volledig uitverkocht.

Tot en met zondag kunnen bezoekers terecht op het festival dat uit meerdere podia bestaat. “Dit is nu de derde keer dat ik dit festival bezoek”, zegt een bezoeker. “Ik vind dat het nu intiemer is dan de eerste keer. Toen was het terrein eigenlijk te groot.” Een andere bezoekster is het daar mee eens. “Ja dit is genieten. Ontzettend goede muziek en een hele gave sfeer. Kunnen jullie even opschuiven”, vraagt ze aan een groepje dat naast haar staat, waarna er al snel ruim baan wordt gemaakt.

Paradigm noemt zich één van de meest veelzijdige en vernieuwende elektronische muziekfestivals in Nederland. Het festival heeft artiesten als Florian Kupfer, Malbetrieb, Raresh, Intergalactic Gerry en Mike Dehnert weten te strikken. “Ik ben blij dat het niet meer zo warm is als in het begin van de week”, vertelt een vrouw. “Toen was het echt warm, maar vandaag is het ideaal festival weer. Ook heel tof hoe de organisatie het terrein heeft aangekleed.”

Foto: Erick P. Bakker
Foto: Erick P. Bakker
Deel dit artikel:

 1. hier in de hoogte kon je het ook horen gewoon niet normaal tocht maarja het is de stad he in maandag begin er nog meer overlast keiweek dus we weten het niet beter meer maar normaal is he nee in de gemeente groningen doet er tocht niets tegen bedank voor de rust in de stilte in stad

  1. @ Albert

   Allemaal nog niet droog achter de oren zijnde boertjes in College en Raad.

   Snappen niet dat paradoxaal genoeg stilte, rust en donkerte te koesteren kwaliteiten van een stad moeten zijn. Denken dat een stad een soort pretpark is.

 2. Best wel zielig dat je als twintiger drugs nodig hebt om een nachtje door te dansen.

  (Ik danste mezelf binnen een kwartier in een trance, en hield het dan met gemak tot het ochtendgloren vol).

  1. LOL …

   En uithijgen deden we in de ‘White Horse’ in de vroege ochtend .. Of Damhof in de Mauritsstraat. Vrije openingstijden waren er nog niet.

   1. Ja, dat waren ook uitwaaimogelijkheden. Naast het via intimiteit tijdelijk verbreken van de eenzaamheid.

    Zelf was ik vooral van het (bij mooi weer) via royale omweg naar huis fietsen, douchen en dan slapen.

 3. Het boem boem boem is weer gied te horen, het lijkt harder dan vorig jaar, misschien tijd dat de gemeente een keer ook een norm voor dB(c), lage tonen, opneemt in de evenement vergunningen. In plaats van alleen dB(a), de hogere tonen.
  dB(c) kan ook beter gebruukt worden als maatstaf voor mogelijk overlast, de lage tonen geven vaak het gevoel en in sommige gevallen ook echt, sat de kopjes in de kast staan te rammelen.

 4. Nou ik vind het mooi dat er zulke festivals georganiseerd worden. Zelf wilden we toen we jonger waren ook graag naar een festival of feest. Laten we onze jeugd ook iets dergelijks gunnen.
  En wat die drugs betreft hoop ik dat pillen op het terrein getest kunnen worden . Meestal is daar een plek voor en staat daar een organisatie zoals Novadic o.i.d.
  Een stad moet bruisen😀

  1. Een stad bruist van zichzelf; door stedelijke dynamiek. Steden hebben geen de hele stad met decibels overstemmende slik/zuip/snuif-festivala nodig.

   In géén duizend jaar dat een zuipfestijn alla Noorderzon in Central Park, dagenlang Manhattan overstemt. Wat we in Groningen een aantal keer per jaar ondergaan, is een zeer provinciaals gebeuren dat veel beter in Dronten en omgeving zou plaatsvinden.

 5. Ik ben verbaasd dat de foto´s van het INTIEME Paradigmafestival als achtergrond van de Ringweg heeft.

  Zo zie je maar weer dat Groninger Festivalgangers alles als achtergrond accepteren.

  Dus hupsake …. Noorderzon 2018 optillen en naar elders!

  Ik zal morgen Koning Willem Alexander benaderen omdat:
  Rechters, Gemeenteraden, Burgemeesters en cdK´s al jaren niet ingrijpen.

  Noorderzon 2018 veroorzaakt problemen
  > in diverse woonwijken.
  > verlening omgevingvergunning strijdig gebruik bestemmingsplan

  > de 100 dbA maar 85 db(A) is toegestaan volgens beleid
  > de 10 dagen opbouw, 11 dagen festival en 5 dagen afbouw van
  Noorderzonfestival 2018 tot 02.00 uur, weken in ongebruik wegens herstel.
  > het ontbreken van ontruimingsplannen (terreur / beving / calamiteit)
  > glazen wijnflessen > bewakers en politie zien dat als wapen

  > in een kwetsbaar ecologisch waardevol Monumentaal Noorderplantsoen
  > de veelheid aan problemen – sinds 2014 bodemverdichting
  > extra kwetsbaar en gevaarlijk door ´droogte Bomen´
  > negeren adviezen Jorn Copijn en Parkcommissie

  > opheffen van Zernike fietsroute

  Mevrouw Kiki

  1. Paradigm en Noorderzon zijn prachtige festivals. Dit jaar niets gehoord van Paradigm, het zal wel door de windrichting komen.
   Noorderzon hoort natuurlijk in het Noorderplantsoen. Elk jaar levert dat nauwelijks problemen op. Gewoon lekker doorgaan op deze uniek locatie !
   Er is altijd wel wat gezeur, sommigen maken er een jaarlijks ritueel van. Maar dat Noorderzon en Noorderplantsoen onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn is duidelijk.

 6. Stel je allemoal toch nait zo aan,t’is moar een poar doagen.
  Al dat geproat over vrouger. was’t anders.. ik geef Giny geliek, een stad as Grunn mot broezen.

 7. Mevrouw Kki, U bent “off topic” het gaat hier over Paradigm en niet over Noorderzon.
  Ook krijg ik het gevoel dat U behoorlijk aan het “spammen” bent.

 8. Koos heeft helemaal gelijk, de lage tonen zijn het probleem. Zelfs na 12 uur als het zachter is gezet is op mijn slaapkamer een constante dreun te horen. Oordoppen helpen ook niet. Weer een paar nachten op de bank slapen dus. De gemeente is doof voor kritiek. Het is toch “binnen de normen”? Ze willen blijkbaar Groningen als “EDM-City” op de (internationale) kaart zetten. De meeste stadjes hebben hier echter alleen maar last van!

 9. Ik denk niet dat Paradigm daar nog lang gehouden kan worden ivm de nieuwe koopwoningen die aan de noordkant van het terrein komen… Dat verkoopt niet lekker dat geboemboemboem. Overigens dit keer niet gehoord… dat zal dan wsl met de windrichting te maken gehad hebben de vorige keer.

  1. Helaas heeft de gemeente Groningen tot dusver niet de reputatie zich iets van bewoners en toekomstige ook maar iets aan te trekken, de beleidsmakers hebben de eigenschap de regels zo op te stellen dat we als burger vrijwel geheel buitenspel staan, totdat er weer iemand door vecht tot aam de Raad van State., hierdoor ben je wel vaak enkele jaren onderweg en dat is erg moeilijk om als burger vol te houden.
   De beleidsmakers laten bewust een aantal zaken, zoals dB(c), buiten beschouwing, domweg omdat ze niet verplicht zijn daar beleid over op te stellen en als er geen beleid voor is, hoef je er ook niet op te sturen en handhaven.

   Ben trouwens benieuwd welke politieke partij, over dit soort zaken punten opneemt in haar programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november aanstaande.

 10. Ja, ik woon in Amsterdam vlakbij het Sloterpark waar dan “Loveland’ wordt gehouden. Ik kan dat wel horen op mijn balcon en ik ben tijdelijk een stukje van mijn trimroute kwijt. Maar ik ben zelf ook jong geweest en wij hielden ook wel van een feestje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *