Lefier informeert 30 New Yorkers

nieuws

Woningcorporatie Lefier heeft woensdag voor de tweede keer binnen korte tijd een groep internationale bezoekers verwelkomd. Het gaat om zo’n dertig architecten en technici uit New York.

Zij zijn geïnteresseerd in de techniek van Nul-op-de-Meter, die is toegepast bij 120 portiekwoningen aan de Pleiadenlaan. Lefier en aannemer Dura Vermeer geven de bezoekers uitleg over de duurzame wijze waarop deze energiezuinige woningen gemaakt zijn. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een nieuwe isolatiegevel, zonnepanelen, warmtepomp en duurzaam ventilatiesysteem.

Omdat het ombouwen van portiekwoningen veel lastiger is dan die van eengezinswoningen, trekt de methode veel internationale belangstelling. Eerder deze zomer brachten vijftig Fransen al een bezoek aan deze woningen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *