“Ik had niet verwacht dat roeien zo leuk zou zijn”

Het zomerroeien dat deze week door roeivereniging De Hunze wordt georganiseerd kan rekenen op flink wat belangstelling. “Ik had niet verwacht dat het roeien zo leuk zou zijn.”

Het zomerroeien wordt in de laatste twee weken van de zomervakantie gehouden. Kinderen in de leeftijd vanaf twaalf jaar zijn welkom om de beginselen van het roeien onder de knie te krijgen. “Het maakt helemaal niet uit of je nog nooit geroeid hebt”, zegt Feico Camphuis van de organisatie. “Ervaren leden van ons zijn aanwezig om hulp te bieden waar nodig.”

Mats is één van de zomerroeiers die deze week mee doet. “Ik vind het heel leuk, maar het is best wel moeilijk om je evenwicht goed te bewaren en niet om te kieperen.” Het oefenen gebeurt in een skiff. “We hebben daar heel specifiek voor gekozen”, zegt Camphuis. “Ondanks dat het een roeiboot is die heel nauwgezet luistert, is het ook de ideale boot om in te oefenen.”

De Hunze hoopt met de weken jonge roeiers aan zich te binden. “Ik weet het nog niet”, zegt Mats. “Van mijn ouders mag ik lid zijn van maximaal twee sportverenigingen. Als het roeien er nog bij komt krijg ik het gewoon te druk, maar ik vind het wel heel leuk om te doen.”