Grote heidebrand in Stad te ruiken

nieuws
Foto: 112groningen.nl

De grote heidebrand die dinsdagmiddag woedt op het Doldersummerveld nabij het dorp Zorgvlied in Drenthe is tot in de stad te ruiken. Onder andere op de Zernike Campus, maar ook aan de zuidkant van de stad wordt een brandlucht geroken.

De brand in het natuurgebied Drents Friesewold brak aan het begin van de middag uit. Bij aankomst van de blusgroepen Appelscha en Vledder bleek het te gaan om een grote heidebrand die zich door de droogte en de wind snel verspreidt. Om de brand te bestrijden zijn inmiddels vier pelotons bluswagens ingezet. Eén peloton bestaat uit vier tankautospuiten en een dompelpomp. Ook is een blushelikopter van defensie ingezet.

Omdat de brand zich nog altijd verspreidt zijn vier campings uit voorzorg ontruimd. Een woordvoerder van de brandweer kan niet zeggen of het daar bij blijft of dat er nog meer evacuaties plaats vinden.

Deel dit artikel: