FC Groningen klaar voor Vitesse: ‘kriebels in de buik’

Het wordt zondag spannend voor FC Groningen. De ploeg begint het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen Vitesse en Danny Buijs maakt zijn debuut als trainer in de eredivisie.

“Alles wat je voor het eerst in je leven gaat doen, of het nu examens zijn of voor een rijbewijs… Daar valt dit ook wel een beetje onder. Je eerste wedstrijd als trainer in de eredivisie,” legt Buijs uit. “Aan de ene kant heb je kriebels in je buik en door je hele lichaam, aan de andere kant geeft de groep mij veel vertrouwen dat ik met een goed gevoel richting Arnhem ga.”

“Ik vind dat ze enorm bereidwillig zijn, keihard werken. Er was ook een enorm goeie teamspirit,” zegt de trainer over zijn team.

Opstelling
Padt staat op doel. Verder starten Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Warmerdam; Hrustic, Drost, Van de Looi, Doan, Van Weert, Mahi in de basis. Van de Looi speelt ten koste van Ludovit Reis. Hij moet genoegen nemen met een plekje op de bank. “We hebben in de afgelopen weken een aantal dingen uitgeprobeerd in de voorbereiding,” legt de trainer uit. “Uiteindelijk kun je er maar elf opstellen, het zou mooi zijn als ik er twaalf kon, maar op dit moment denken wij als staf en ik moet uiteindelijk die knoop doorhakken, dat Tom het beste past om mee te beginnen. Dat betekent niet dat we geen vertrouwen hebben in andere jongens die er ook hadden kunnen spelen.”

Vertrouwen
“Ik denk dat we van het veld afstappen met een goed gevoel,” blikt Mimoun Mahi terug op de training. “We hebben er vertrouwen in dat het zondag goed gaat komen.” De laatste twee oefenwedstrijden die de ploeg speelde, eindigde in 0-0. “We speelden de afgelopen wedstrijden natuurlijk tegen Werder Bremen en Caen. Dat zijn natuurlijk twee goede ploegen die weinig ruimtes weg geven. Ik denk dat we tegen Vitesse wel wat meer ruimte gaan creëren en ook krijgen. Iedereen is topfit, we hebben iedere week gespeeld. Voor mijn gevoel zijn we er echt klaar voor.”

“Op dit moment heb ik een goed gevoel dat wij die wedstrijd daar gaan winnen,” blikt Buijs vooruit. “Het kan zo maar zo zijn, in de wedstrijd, dat blijkt dat Vitesse sterker is en dan moet je misschien genoegen nemen met een gelijkspel, maar op voorhand vind ik dat we ernaartoe moeten gaan met het idee om de wedstrijd te winnen.”

 

Deel dit artikel: