Eurosonic Noorderslag krijgt opvolger voor EBBA

nieuws

Music Moves Europe Talent Awards is de nieuwe naam van de prijs van de Europese Unie voor populaire en hedendaagse muziek. De prijs wordt uitgereikt aan artiesten die het Europese geluid van het heden en de toekomst presenteren.

Het doel is het ondersteunen van nieuw muzikaal talent bij hun internationale carrière. Genomineerden voor de prijs worden geselecteerd aan de hand van  hun positie in de European Border Breakers Charts en hun resultaten binnen het European Talent Exchange Programme. De genomineerden worden in september gepresenteerd op het Reeperbahn Festival in Hamburg. De winnaars daarvan worden uitgenodigd om op woensdag 16 januari 2019 te spelen op het ESNS.

De Music Moves Europe Talents Awards wordt mogelijk gemaakt door de Europese Commissie, de Gemeente Groningen, Provincie Groningen en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.