Bewoners uit containerwoningen gezet voor internationale studenten

De bewoners van de containerwoningen aan het Damsterdiep zijn boos. Zij moeten hun woningen voor komende vrijdag verlaten zodat internationale studenten er in kunnen trekken.

“Ik woon hier nu ongeveer een jaar”, vertelt bewoonster Berber Aardema. “Corporatie Nijestee vertelde dat we hier tot 1 september zouden kunnen wonen en dat het complex daarna ontmanteld wordt. De afgelopen maanden ben ik op zoek geweest naar vervangende woonruimte maar ik heb niets kunnen vinden. Vorige week werd ik ineens door Nijestee gebeld dat de containers toch langer blijven staan, dat het onder beheer van Carex komt, en dat wij hier langer kunnen blijven wonen. Dus ik was al helemaal blij.”

Daniël Oudekerk is de buurman van Berber. Hij zit in hetzelfde schuitje. “We hebben contact gezocht met Carex maar daaruit bleek dat we helemaal niet konden blijven. We moeten er uit omdat er internationale studenten in de containers worden geplaatst. Voor ons hadden ze ook een oplossing. In Uithuizen was nog een appartement beschikbaar waar we dan maar in moesten.” Voor Berber en Daniël is dat niet praktisch. “Wij studeren in de stad, hebben hier onze studievrienden en sportverenigingen en daarnaast heb ik geen recht meer op een studenten OV waardoor Uithuizen een brug te ver is.”

Berber heeft woensdag noodgedwongen haar kamer leeggehaald en is weer ingetrokken bij haar ouders in Friesland.