Rijstrook en afrit zuidelijke ringweg weer open

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112Groningen

Alle rijstroken van de zuidelijke ringweg in de richting van Drachten zijn sinds vanmorgen weer open ook de afrit Helpman, uit de richting Hoogezand. De rijstrook en afrit waren afgesloten omdat delen van het talud van de tijdelijke weg wegspoelde als gevolg van de hevige regen.

Er spoelde zand weg uit het talud bij onder andere de Waterloolaan, in de buurt van de Papiermolentunnel, bij de afrit Hereweg en in de buurt van het Oude Winschoterdiep. De problemen zijn waarschijnlijk het gevolg van de droogte van de laatste weken. De taluds zijn onlangs opgeleverd en ingezaaid met gras om het zand op z‘n plek te houden. Vanwege de droogte is het ingezaaide gras onvoldoende gegroeid waardoor het zand weg kon spoelen. .

Omwonenden hadden te maken met modder op stoepen en fietspaden. In de Waterloolaan kwam een aantal geparkeerde auto’s in de modder vast te staan. Deze zijn door een bergingsbedrijf verplaatst. Combinatie Herepoort gaat vandaag verder met het schoonmaken van aanliggende straten en fietspaden zoals het fietspad bij de Helperzoom, langs de Zuiderbegraafplaats en de fietstunnel bij de Papiermolen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *