Renovatie Meerwegbrug Haren uitgesteld tot september

nieuws

De werkzaamheden aan de Meerwegbrug tussen de A28 en de Meerweg bij Haren worden vanwege bezorgdheid bij horecaondernemers en boeren uitgesteld tot begin september. De brug zou vanwege werkzaamheden vanaf 3 augustus gestremd zijn.

De provincie koos aanvankelijk de zomerperiode uit voor de werkzaamheden omdat er dan geen scholieren gebruikmaken van de Meerwegbrug en er minder woon-werkverkeer is. Maar ondernemers waren bang dat ze door de omleidingen inkomsten zouden mislopen. De zomer is een belangrijke periode voor de horecaondernemers. De werkzaamheden vinden nu plaats van 3 september tot 1 oktober.

De brug wordt gerenoveerd en de oversteek voor fietsers wordt opnieuw ingericht om deze geschikt te maken voor de snelle fietsroute tussen Groningen en Assen. Ook krijgt de Meerweg ter hoogte van de Paalkoepel nieuw asfalt. Tijdens de werkzaamheden wordt het autoverkeer omgeleid via Groningen en De Punt. Voor fietsers en voetgangers wordt een tijdelijke fietsersbrug geplaatst.

Deel dit artikel:

  1. Onzin natuurlijk, maar ondernemers zijn heilig en heel goed in moord en brand schreeuwen. Dat doen ze alleen niet op internet maar bij hun connecties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *