Voedselbank heeft bovengrens in zicht

Zo’n 750 gezinnen zijn momenteel afhankelijk van de Voedselbank Groningen. Daarmee is de bovengrens in zicht. “Er moet iets gebeuren.”

Ulfert Molenhuis van de Voedselbank doet de uitspraak kort nadat de bank aan de Ulgersmaweg is uitgebreid met een distributiecentrum. “Vanaf hier wordt het voedsel verdeeld over alle negen voedselbanken in de provincie”, vertelt Molenhuis. “Dit betekent dat het flink drukker is geworden omdat we al het werk met hetzelfde team uitvoeren dat ook de Voedselbank Groningen runt.”

Men is daarom hard op zoek naar nieuwe mensen. “We zoeken onder andere mensen met rijbewijs-C die onze nieuwe vrachtwagen kunnen besturen, maar we zoeken ook magazijnmedewerkers en enthousiastelingen die onze website en social-media kanalen kunnen beheren.” Ondertussen merkt Molenhuis ook dat de grenzen in zicht komen. “We bedienen nu 750 mensen, waarbij achthonderd het maximum is. Vanaf dat aantal verwacht ik dat we weer terug moeten naar de gaarkeuken, en dat is iets wat we niet moeten willen.”

Deel dit artikel:

 1. Nah, hoe kan dat nou,

  En het gaat zo geweldig met Groningen! Als je de politiek moet geloven. Maar die zijn ondertussen de bevolking van Groningen aan het manipuleren! Het bekende verschijnsel op twitter. En een 100% Groningen dat zich slechts sterk maar voor hondenpoepzakjes. Groningen is af!

 2. En ondertussen ..

  wordt voormalige VVD-voorzitter Henry Keizer wordt door het Openbaar Ministerie (OM) aangeklaagd van oplichting en valsheid in geschrifte bij de omstreden overname van het uitvaartbedrijf De Facultatieve.

  En zodra er iets uitlekt worden het exen binnen de criminele organisatie de VVD!

 3. Het beleid dat klanten van de Voedselbank zelf geen vrijwilliger mogen zijn nekt ze. De normen om in aanmerking te komen zijn ook onlangs verruimd. Wat er echt moet gebeuren is dat de schuldsanering anders moet. Als mensen niet kunnen eten dan moeten ze te veel terugbetalen.

  1. Dat de clienten geen vrijwilliger mogen zijn, komt ivm belangenverstrengeling. Ook kan een client beter z’n tijd besteden aan de ontstane problemen op te lossen zodat deze weer zelfstandig kan functioneren.

 4. Laten ze condooms ipv eten naar Afrika sturen. Houden we hier geld over om te besteden aan eigen bevolking en op de lange termijn hoeven we ook geen condooms meer te sturen. Alle medewerkers van de hulporganisaties kunnen echte banen gaan zoeken wat de schatkist ook weer ten goede komt. Dubbele winst.

  Aan de andere kant; als we hier geld over houden ben ik bang dat het hele land volgebouwd gaat worden met prestige projecten als het forum…

  Maar goed een andere oplossing zou zijn om strenger te selecteren bij de voedselbank. Geen motorvoertuigen in bezit mogen hebben waar brandstof en dus geld in verbrand kan worden. Niet roken, geen alcohol en geen drugs. Want het beetje geld dat men overhoudt doordat men gratis boodschappen kan doen bij de voedselbank gaat allemaal op aan deze middelen. Natuurlijk wil ik niet iedereen over 1 kam scheren, er zullen vast 1 of 2 mensen zijn waar dit niet voor op gaat. En de mensen die durven te zeggen dan gaat je die mensen in hun privacy aan of welke andere reden dan ook: blijkbaar is de nood dan niet hoog genoeg als ze deze nutteloze dingen niet willen laten staan, dus geen hulp nodig: volgende!

  1. Nou K.Vaak.

   Je klinkt niet erg zeker van je zaak, de getallen laat je per slot van rekening in het midden, maar lijkt wel erg overtuigt alsof deze mensen ‘nutteloze dingen’ bezitten.

   Als ik jouw was, zou ik gaan afrekenen op de politiek. We hebben namelijk niets geleerd van de crisis. Het eigen woningbezit werd alsmaar gestimuleerd. Geen waarschuwing! Er is immers geen alternatief meer! Terwijl velen dit niet kunnen behappen. Maar om toch fatsoenlijk te kunnen wonen dit maar voor lief nemen. Ivm de zeer lage rente. Die ongetwijfeld straks alsmaar verder zal stijgen. Omdat het ECB een stop heeft aangekondigd in het opkopen van obligaties van zwakke EMU landen. Alsook de economie straks zal instorten. Dankzij de lage rente floreerde de woningmarkt en zijn aanverwante economie. Een nieuwe crisis zal heviger zijn, dan die we gewend waren. En zullen de gaarkeukens werkelijkheid worden.

   Vorige week al een berichtje, waarin velen met een aflossingsvrije hypotheek in de financiële problemen

   1. Ow ja, de jaren 90 zullen we niet terug gaan krijgen. En om het inderdaad wat in groter geheel te zien: we vergrijzen, geboortecijfers zijn te laag en het volgende mag je niet noemen want dan wordt je gelijk voor Hitler/Wilders fan uitgemaakt maar ik doe het toch onder de noemer het is gewoon zo: we importeren teveel mensen die niks (gaan) bijdragen en onder die mensen zitten ook nog veel die niets te maken willen hebben met de westerse normen en waarden en als puntje bij paaltje komt gaan ook de gematigden onder groepsdruk zich tegen ons keren. Bijkomend probleem is de klimaatverandering, zoeken naar alternatieve energie. Teveel bureaucratie en (wittenboorden criminaliteit verborgen) corruptie. EU dat te snel wil uitbreiden zonder dat het de grenzen kan bewaken.

    Wij leven in de Romeinse tijd deel II. En we weten hopelijk hoe en waarom dat geëindigd is: ook te snel willen uitbreiden, niet de grenzen kunnen bewaken en teveel bureaucratie en corruptie.

    Nederland zelf zal failliet gaan rond 2040/2050 met genoemde problemen uit alinea 1. Wat volgt is onrust, armoe, weinig geld. En uiteindelijk (burger) oorlog.

    Maar misschien is zo’n “reset” wel weer goed voor de samenleving op de lange termijn.

    Ik zei het een beetje gekscherend stuur er condooms heen ipv eten. Maar zo verkeerd gedacht is dat niet. Sinds de westerse landen daar ontwikkelingshulp aanbieden in Afrika sinds de jaren 50 ofzo is de bevolking daar geëxplodeerd! Waarom moeten wij zo arrogant zijn om te denken dat ze daar in Afrika alleen gelukkig kunnen zijn als ze dezelfde westerse normen en waarden hanteren/dezelfde levensstandaarden moeten hebben?

   2. Globalisering wordt bedreiging voor de mensheid. Voedsel en water zullen tussen nu en 50-100jaar een Wereldoorlog van ongekende orde gaan ontketenen. Verder zal water en graan het nieuwe goud en olie gaan worden. Welterusten allemaal geniet van het mooie weer

  2. en wat nou als je van het UWV aan het werk moet in Winschoten, Klaas?
   dan heb je op last van de voedselbank net je auto weggedaan, geen geld voor een OV-abonnement, want wat je hebt overgehouden aan de verkoop van je auto gaat linea recta naar de schuldhulpverlening of wordt gekort op je uitkering.

   Dat is het probleem: teveel regeltjes in instanties die tegen elkaar in werken en allemaal het mandaat hebben om aan je portemonnee te zitten. En wat te denken van al die deurwaarders en aanverwante clubs die hun geld verdienen met het uitknijpen van deze mensen?

   En als het al door buitenlanders komt, dan komt dat doordat die wereld ook barst van de regeltjes en instanties die een heleboel geld kosten.

   Als je al het geld wat die instanties kosten gewoon aan de mensen zelf zou uitkeren (zowel de voedselbank-klanten als de buitenlanders ) dan leven die mensen in weelde en zijn die problemen zo de wereld uit.

   Al krijg je dan wel een hoop werkloze hulpverleners, deurwaarders en aanverwanten.

 5. Beste mensen die reageerde: De Voedselbank stad Groningen heeft een Tienpuntenplan gemaakt dat de armoede structureel terugdringt. Dat plan is goed voor de schuldenaar en de schuldeisers. Vrijwilligers: Er is een landelijke afspraak dat Voedselbanken (167) geen gebruik mogen maken van de inzet van clienten. Incidenteel helpen ze ons wel hoor!

 6. Ulfert niet alleen een C of C1 rijbewijs is een vereiste je miet daarnaast ook in bezit zijn van een geldige code95!! Wel handig als je dit erbij vertelt. En ik heb goed gekeken maart zie toch echt geen vrachtwagen ?! Of is het een bestelbus tot 7500kg.

 7. Ulfert vergeet er bij te zeggen dat de gevraagde chauffeurs met een C if C1 rijbewijs ook in het bezit moeten zijn van een geldige code95 en bestuurderskaart voor de digitale tachograaf. Ik zie verder geen vrachtwagen hoogstens een lichte vrachtwagen met een totaal eigen gewicht + laadvermogen tot 7500kg deze mag ook met C1 rijbewijs gereden worden mits de bestuurder in het bezit is van eerder genoemde code95. Het is een misvatting dat vrijwillige organisaties zoals d Vdsb hiervan vrijgesteld zouden zijn!!

 8. Koos: de vrachtauto die je hebt gezien is een zgn. zeventonner, die ook gekoeld en ingevroren producten kan meenemen. Die kan maximaal 8 pallets vervoeren. Natuurlijk moeten de bestuurders aan alle wettelijke eisen voldoen. Hoe kom je er bij dat bv.Voedselbanken hiervan vrijgesteld zouden zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *