Voedselbank heeft bovengrens in zicht

Zo’n 750 gezinnen zijn momenteel afhankelijk van de Voedselbank Groningen. Daarmee is de bovengrens in zicht. “Er moet iets gebeuren.”

Ulfert Molenhuis van de Voedselbank doet de uitspraak kort nadat de bank aan de Ulgersmaweg is uitgebreid met een distributiecentrum. “Vanaf hier wordt het voedsel verdeeld over alle negen voedselbanken in de provincie”, vertelt Molenhuis. “Dit betekent dat het flink drukker is geworden omdat we al het werk met hetzelfde team uitvoeren dat ook de Voedselbank Groningen runt.”

Men is daarom hard op zoek naar nieuwe mensen. “We zoeken onder andere mensen met rijbewijs-C die onze nieuwe vrachtwagen kunnen besturen, maar we zoeken ook magazijnmedewerkers en enthousiastelingen die onze website en social-media kanalen kunnen beheren.” Ondertussen merkt Molenhuis ook dat de grenzen in zicht komen. “We bedienen nu 750 mensen, waarbij achthonderd het maximum is. Vanaf dat aantal verwacht ik dat we weer terug moeten naar de gaarkeuken, en dat is iets wat we niet moeten willen.”