Vluchtelingenkoor uit de stad treedt op bij Paradigm Festival

nieuws
Het Paradigm Festival in 2017. Foto: Erick Bakker

Vluchtelingenkoor New Life Choir uit de stad treedt over twee weken op tijdens het Paradigm Festival op het Suikerunieterrein. Ze zingen dan live op een podium dat er de komende editie van het festival voor het eerst staat.

“Groningen Verwelkomt” regelde samen met de stichting Electronic Music Society (EMS) en Paradigm een optreden voor de koorleden op het speciale podium. Het wordt de eerste keer dat het koor op een dancefestival optreedt. Volgens Mohamad Abdul Rahim van New Life hebben ze er veel zin in. “We hebben er veel over gehoord, ook dat het een heel gezellig festival is. Wij komen allemaal uit Syrië en zang, muziek en dans is voor ons een manier om iets terug te geven aan de Nederlanders”, aldus Rahim.

Het koor wil volgens eigen zeggen een positieve boodschap over vluchtelingen laten horen. “De mensen in ons koor leveren allemaal een bijdrage aan Nederland. We zijn allemaal universitair geschoold. Op eentje na dan, zij is twintig jaar en heeft net het voorbereidingsjaar voor de universiteit afgerond. En bij New Life Choir is de helft moslim en de helft christen. Dat geeft helemaal geen onderlinge problemen en zijn wat dat betreft ook een afspiegeling van hoe het ooit in Syrië was”, besluit Rahim.

Het Paradigm Festival is van vrijdag 10 tot en met zondag 12 augustus. Het optreden van New Life Choir is zaterdagavond vanaf 21.00 uur.

Foto: Mohamad Abdul Rahim