Leerlingen CSG Augustinus zwemmen 10.000 euro bij elkaar voor kankeronderzoek

nieuws
Foto: Emiel Miedema reikt de cheque uit aan Neal Haan van Swim Challenge Groningen

504 leerlingen van klas 1 en 2 van de CSG Augustinus hebben in zwembad De Parrel ruim 10.000 euro bij elkaar gezwommen voor de sponsoractie Heel Groningen Zwemt. Het geldbedrag komt ten goede aan het UMCG Kankerresearchfonds.

Neal Haan, voorzitter van de Swim Challenge Groningen, nam vanochtend een cheque van €10.559,15 in ontvangst . Voorafgaand brachten de leerlingen een bezoek aan het UMCG voor een educatief programma over het onderzoek naar kanker en de bestrijding er van.

De zwemestafette werd georganiseerd in het kader van Heel Groningen Zwemt (HGZ), onderdeel van de Groningen Swim Challenge. Deze eendaagse zwemestafette van Zoutkamp naar Groningen vindt plaats op 25 augustus. Het doel van het onderdeel Heel Groningen Zwemt is om zoveel mogelijk mensen en kinderen in het zwembad in beweging te krijgen en daarmee geld in te zamelen voor het UMCG Kanker Researchfonds.