Eerste dag noodweg: “Het is wat smaller maar het gaat prima”

Automobilisten die via de zuidelijke ringweg rijden maken vanaf maandag gebruik van een noodweg. “We zien dat het eigenlijk heel goed gaat.”

De noordelijke baan van de ringweg was afgelopen weekend afgesloten vanwege werkzaamheden. “We hebben een noodweg aangelegd die de komende jaren gebruikt gaat worden”, vertelt omgevingsmanager Bert Kramer. “Deze noodweg stelt ons in de gelegenheid om te werken aan de nieuwe ringweg zonder dat we hierbij het verkeer voor de voeten lopen.”

De noodweg werd afgelopen nacht in gebruik genomen. “Eigenlijk stond dit project voor aanstaande september op de rol maar we hebben dat naar voren gehaald. Collega’s van mij hebben keihard gewerkt en ik ben erg trots dat het gelukt is.” Kramer ziet ook dat het op de eerste dag goed gaat. “Ondanks dat er maar vijftig kilometer per uur mag worden gereden omdat het asfalt nog niet aan de kwaliteitseisen voldoet, zien we dat de doorstroming soepel verloopt. In de spits is er wel wat extra drukte en we zien dat automobilisten wat voorzichtiger zijn omdat de weg smaller is, maar we kunnen erg tevreden zijn.”

Foto: RaymondBosFotografie.nl
Foto: RaymondBosFotografie.nl