Arriva: “Uiterst teleurstellend dat wij het niet zijn geworden”

Vervoersbedrijf Arriva noemt het uiterst teleurstellend dat het ov-bureau Groningen-Drenthe voor Qbuzz gekozen heeft als busvervoerder tot 2029 in de concessie Groningen-Drenthe. Naast Arriva viste ook Connexxion achter het net.

“Dit is een mededeling die we echt even moeten verwerken als bedrijf”, vertelt woordvoerder Joyce de Vries-Pieterman van Arriva Nederland. “Groningen-Drenthe is voor ons een erg belangrijke concessie omdat de oorsprong van ons bedrijf hier ligt. We hadden heel graag onze dienstverlening weer in deze provincies uit willen voeren. De afgelopen periode hebben we met een groot team ontzettend hard gewerkt om een mooi aanbod te presenteren. Toch is dit helaas niet genoeg geweest.”

Analyseren
Het nieuws kwam een uur voor de persconferentie op het hoofdkantoor in Heerenveen binnen. “Het ov-bureau heeft er voor gekozen om de directies van de vervoersbedrijven die een bieding hadden gedaan een uur voor de officiële bekendmaking onder embargo te infomeren. Allereerst heerst er dan teleurstelling. De komende tijd gaan we analyseren op welke punten we als bedrijf goed hebben gescoord en op welke onderdelen minder.”

“Nog onbekend of we in beroep gaan”
Arriva heeft de mogelijkheid om de komende zes weken in beroep te gaan tegen de gunning. “Of we dat doen daar kan ik nu nog niets over zeggen, ook omdat dit afhangt van onze eigen analyse en of in onze ogen de gunning eerlijk is verlopen.”