Arriva: “Uiterst teleurstellend dat wij het niet zijn geworden”

nieuws
Foto: Wesley Bos - groningsnieuws.nl

Vervoersbedrijf Arriva noemt het uiterst teleurstellend dat het ov-bureau Groningen-Drenthe voor Qbuzz gekozen heeft als busvervoerder tot 2029 in de concessie Groningen-Drenthe. Naast Arriva viste ook Connexxion achter het net.

“Dit is een mededeling die we echt even moeten verwerken als bedrijf”, vertelt woordvoerder Joyce de Vries-Pieterman van Arriva Nederland. “Groningen-Drenthe is voor ons een erg belangrijke concessie omdat de oorsprong van ons bedrijf hier ligt. We hadden heel graag onze dienstverlening weer in deze provincies uit willen voeren. De afgelopen periode hebben we met een groot team ontzettend hard gewerkt om een mooi aanbod te presenteren. Toch is dit helaas niet genoeg geweest.”

Analyseren
Het nieuws kwam een uur voor de persconferentie op het hoofdkantoor in Heerenveen binnen. “Het ov-bureau heeft er voor gekozen om de directies van de vervoersbedrijven die een bieding hadden gedaan een uur voor de officiële bekendmaking onder embargo te infomeren. Allereerst heerst er dan teleurstelling. De komende tijd gaan we analyseren op welke punten we als bedrijf goed hebben gescoord en op welke onderdelen minder.”

“Nog onbekend of we in beroep gaan”
Arriva heeft de mogelijkheid om de komende zes weken in beroep te gaan tegen de gunning. “Of we dat doen daar kan ik nu nog niets over zeggen, ook omdat dit afhangt van onze eigen analyse en of in onze ogen de gunning eerlijk is verlopen.”

Deel dit artikel:

  1. Via de digitale weg gebruikt men gauw woorden niet nergens op slaan. Het verkrijgen van een concessie zoals deze voor Qbuzz wordt zorgvuldig overwogen. In het verleden kwamen er gevallen voor van vriendjes politiek.
    Bekijk het overzicht van de concessie maar op http://www.ovbureau Groningen – Drenthe met 138 pagina’s.

  2. Geen enkele ondernemer die inkoopt voor eigen rekening zal het in zijn malle hoofd halen een aanbesteding uit te schrijven. De beste deal komt voort uit een onderhandelingsproces. Maar ja, dat spul is niet voor niets ambtenaar geworden. Het mooiste vinden ze het als ze een procedure kunnen uitvoeren waarvan bij voorbaat en eenduidig kan worden vastgesteld of ze het goed of fout gedaan hebben. Het gaat alleen om het bestendigen van de eigen positie. Het onderhandelingsresultaat interesseert ze totaal niet. Van tevoren moet worden bekendgemaakt waarop wordt beoordeeld en wat de weegfactoren zijn. Met name in de ICT leidt dit tot bizarre vertoningen omdat ze daarin ook nog een pakket van eisen laten aanleveren door begeleidende adviesbureaus die totaal incompetent zijn en minstens tien jaar geen ontwikkelingen hebben gevolgd. De meest onverschrokken leugenaar/kletsmeijer die nog het pakket van eisen kan lezen, krijgt de deal. Zelfs al heeft ie eerder gefraudeerd of is ie failliet geweest. Vroeger had je tenminste nog een J.C. die dat soort farizeeërs de tempel uit joeg. Daar kun je tegenwoordig niet meer op hopen. Ach, het geld is toch van niemand en de afnemende burgers en/of lopen echt niet weg. Eventueel afnemende ambtenaren kan het ook niets schelen. Die vinden het juist prachtig om er jarenlang over te klagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *