Tunnelbouw Paterswoldseweg start voor Coop

nieuws

De voorbereidingen van de bouw van de Paterswoldsewegtunnel zijn nu echt begonnen. De buurtvereniging van de Badstratenbuurt was verrast over de plek waar dat gebeurde. Supermarkt Coop is hierdoor tijdelijk wat lastiger bereikbaar.

BAM Infra is tot oktober onder meer bezig met het inrichten van het bouwterrein in de omgeving van de vroegere Nelf-fabriek, graafwerkzaamheden voor het verleggen van kabels en leidingen langs de spoorbaan, kappen van bomen op de plaats van de toekomstige onderdoorgang daar waar het al mag, voorbouwen van het spoordek waar de trein in de toekomst overheen gaat op het bouwterrein.

Bij de Paterswoldseweg wordt een onderdoorgang aangelegd wordt onder het spoor. Met de onderdoorgang bij de Paterswoldseweg heeft het doorgaande verkeer in de toekomst geen last meer van de overweg en de veiligheid wordt verhoogd.