Schroor wil beslissing financiering Bed Bad en Brood

Wethouder Ton Schroor doet een oproep aan de regeringsfracties, inclusief zijn eigen partij D66, om in te stemmen met financiering van de lokale vreemdelingenvoorziening, beter bekend als Bed Bad en Brood.

Het huidige kabinet stelt de beslissing over die financiering telkens uit. Verantwoordelijk staatssecretaris Mark Harbers bezocht laatst de BBB in de stad om zich te laten informeren over de Groningse methode, maar een beslissing heeft het kabinet nog niet genomen. De gemeente betaalt nu bijna 4 miljoen euro zelf.

De staatssecretaris liet een rapport opstellen over de opvang. Uit dat rapport blijkt dat de Groningse methode waarbij de bewoners ook worden begeleid naar terugkeer, goed functioneert. Wethouder Ton Schroor wil dat het kabinet nu knopen doorhakt over de financiering.