Klimmen en klauteren rond Alfa-college

Een parcours van vijf kilometer dat uit verschillende obstakels bestaat waarbij er geklommen en geklauterd moet worden. Dat is de Ultimate Run van het Alfa-college waarvan de eerste editie maandag gehouden werd.

“We zijn op school heel erg bezig met gezond leven”, vertelt docent Jeffrey Noordveld van het Alfa-college. “Behalve gezond eten gaat het bijvoorbeeld ook om genoeg beweging krijgen. Onlangs ontstond het idee om deze Ultimate Run te organiseren.” In totaal meldden zich zo’n tweehonderd studenten en medewerkers aan voor een obstacle run over vijf kilometer.

“De deelnemers leggen een parcours af van vijf kilometer waarbij acht hindernissen, waaronder een survivalbaan, een swingover en een touwbaan bedwongen moeten worden.” De route liep van de Boumaboulevard via de Helperzoom, dwars door het Noordlease Stadion weer terug naar het Alfa-college. “Het doel is om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Nu doen we het met voornamelijk met studenten en personeel van het Alfa, maar in de toekomst willen we ook andere stichtingen en instellingen hier in betrekken.”