Aantal fietsendiefstallen fors gedaald

112

Het aantal fietsendiefstallen in Groningen is afgelopen jaar spectaculair gedaald. Dat meldt de politie op facebook.

In 2015 was er in de binnenstad en omliggende wijken een forse toename van het aantal diefstallen van vooral dure, nieuwe fietsen. Eind 2015 werden in Duitsland in een bestelwagen uit Polen 26 dure rijwielen aangetroffen, die gestolen waren in Groningen. Na de aanhouding van de twee Poolse inzittenden nam het aantal fietsendiefstallen in Groningen sterk af. Toen de verdachten eenmaal waren vrijgekomen namen de diefstallen weer fors toe.

Eind oktober 2016 werden in Groningen Zuid twee Polen ingerekend, onder wie een man die het jaar ervoor ook al was aangehouden. In een garagebox in Groningen-Zuid werden 13 nieuwe gestolen fietsen gevonden. Later dat jaar was het bij een grenscontrole weer raak: in een bestelbus met daarin twee Polen lagen acht nieuwe rijwielen, die kort daarvoor in Groningen waren gestolen.

Het aantal fietsdiefstallen in Groningen daalde dat jaar van 2250 naar 1350. Dit jaar staat de teller van aangiften op zo’n 550.

Deel dit artikel:

  1. in 2015 werd nog de behoefte gevoeld om aangifte te doen. De jaren daarna volledig gefrustreerd door de autoriteiten om géén aangifte te doen. Wat een uitkomst om dit zo scherp te stellen alsof het aantal fietsdiefstallen is gedaald met deze methodiek. Een andere basering kan ik niet bedenken, waarop dit is gestoeid.

  2. Er loopt nog steeds een veelpleger door Lewenborg en die keek vrijdag alweer verlekkerd naar de fietsen bij het winkelcentrum. En diezelfde middag werd er een fiets gestolen bij de Albert Heijn, Rijksweg.
    Typisch gevalletje nepnieuws… Voor deze veelpleger heeft een familielid van mij indertijd een getuigenverklaring afgelegd en waren er zelfs duidelijke camerabeelden van hem . Bij de rechter zei de dader dat hij het nooit weer zou doen en dat hij naar een afkickkliniek zou gaan. Dream on…

  3. AH de betweters weten wel weer dat goed nieuws niet bestaat. De echte oorzaak is uiteraard dat de markt voor gejatte fietsen is opgedroogd doordat studenten massaal op een soort leasefietsen rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *