260 woningen gesloopt in De Wijert

nieuws
Foto: GoogleEarth

In de Groningse wijk De Wijert worden ruim 260 woningen van woningcorporatie De Huismeesters gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Ook worden er 112 woningen verkocht.

Volgens de Huismeesters blijkt uit onderzoek  dat groot onderhoud onvoldoende comfort oplevert en de klachten van de bewoners niet verhelpt. Ook blijven de geluidisolatie en woonkwaliteit van de oude woningen onder de huidige normen. Daarom is besloten de woningen te slopen en te vervangen door nieuwbouw, die volgens De Huismeesters ‘betaalbaar en energiezuinig’ zal zijn.

De bewoners gaan vallen onder het Sociaal Plan Wijkvernieuwing, dat onder andere de verhuiskostenvergoeding regelt. Huurdersbelang Groningen-Zuid is volgens de woningcorporatie positief over de gepresenteerde plannen. De Huismeesters wil in 2022 met de nieuwbouw starten. Het totale project neemt circa drie jaar in beslag.

 

 

Deel dit artikel:

  1. Nieuwbouw is nooit zo goedkoop als een ouwe portiekwoning waar je al dertig jaar woont. Als je ramen goed sluiten en je buren goed stoken zijn de energielasten ook niet zo hoog :p.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *