Wethouders en raad op ramkoers met VVE Paddepoel

De wethouders en gemeenteraad liggen op ramkoers met de Vereniging van Eigenaren van winkelcentrum Paddepoel. De VvE spande procedures aan tegen kleine zelfstandigen in het winkelcentrum. ”Bijvoorbeeld 68.000 euro boete voor de ouders van bloemist Bolhuis noem ik schofterig”, zei raadslid René Bolle.

De raad is flink boos, zo bleek woensdagmiddag tijdens een spoeddebat. Er komt geen wijziging van het bestemmingsplan voor het winkelcentrum als de VvE niet inbindt. Er zijn namelijk plannen om uit te breiden. ”De raad stelde al eerder dat daar draagvlak voor moet zijn en dat zie ik hier niet,” zei wethouder Roeland van der Schaaf. ”Als dat nodig is staan we winkeliers bij in juridische procedures”, voegde wethouder Joost van Keulen daar aan toe.

Raad en college gaan overigens samen aan alle eigenaren van panden in het winkelcentrum een brief sturen met het verzoek om op te houden met het stapelen van juridische procedures en het verzoek de verhoudingen te normaliseren.

Deel dit artikel:

 1. Het winkelcentrum wil kennelijk zoveel mogelijk zelfstandige winkeliers wegpesten. Aan de Frans Everstijnstraat 33 in Voorschoten (een Woonhuis) is de eigenaar gevestigd. Horas beheer BV. Er zijn nog wel meer BV’s gevestigd op dat adres.
  https://diensten.kvk.nl/TST-BIN/ZS/ZSWWW01@?TAAL=NL++&TYPE=PCHN&AANT=0&AWCD=2251rs&NHVC=33&HIST=N&submit=

  Wellicht wil Paul Beeres (die er achter zit) het winkelcentrum verkopen en probeert hij daaromde grootste lastpakken er uit te werken.

 2. Is burgemeester Peter den Oudsten al vertrokken?
  Terwijl de fusie Haren, Ten Boer, Groninger er nog niet eens is doorgedramd!

  Of is hij thuis zijn open wonden aan het likken omdat de rechtbank hem een enorm pak slaag gegeven heeft wegens – de alweer en ditmaal – de te late Koningsdag evenementenvergunning.
  Wat de raadsleden al 25 jaar laten gebeuren…

  Den Oudsten wist donders goed dat hij – met zijn politici en zijn ambtenaren – de rechtsstaat ondermijnden op het moment hij de Koning en de Koningin vrolijk handjes van burgers liet schudden.
  Misschien kan hij dus – wegens zijn zwaar juridisch falen – beter uit beeld blijven?

  In mijn visie hoort het bij de functie van een burgemeester om e.e.a vlot te trekken.
  Vroeger zaten daarom de stamhoofden onder een Boom.
  Maar tja, bij gebrek aan Bomen hebben we direct ook gebrek aan stamhoofden.
  Momenteel is het meer: ¨Wat ruist daar in het struikgewas…?¨

  Mevrouw Kiki

 3. Waarom wordt er toch nooit gesproken over de Jan Lul of de Mien Trut die de boetes bepaalt in plaats van over de VVE?
  Stelletje miserabele machtswellustelingen zijn die lui van het VVE.
  Ik begrijp niet waarom die winkeliers (zoals ook de hardwerkende eigenaar van de fietsenwinkel) nog op dat winkelcentrum blijven!
  Gewoon elders beginnen en de VVE toedeloe zeggen!

 4. De verkiezingen zijn weer in aantocht, getuige de opgetekende uitspraken van Van der Schaaf en Van Keulen welke de hele periode vanaf de start van deze problemen gezwegen hebben, of afdeden met uitspraken als: wij zijn geen partij in deze en nu, nu de verkiezingen in aantocht zijn beginnen beide te roepen vanaf de zijlijn. Wat een helden zijn jullie toch.

 5. Voor Den Oudsten en Van der Schaaf ia het einde der tijden nabij: de PvdA wordt weggevaagd. Voor de hardwerkende winkeliers van Paddepoel blijft de ellende bestaan: de PvdA heeft mooie woorden maar doet alleen nog maar dingen ten gunste van architecten en aannemers. Aan arbeiders denkt bij die partij niemand meer.

 6. “Als dat nodig is staan we winkeliers bij in juridische procedures,” aldus wethouder Van Keulen.

  Het voorbehoud van die eerste vier woorden – “Als dat nodig is…” – is onmiskenbaar. De wethouder van muizenstapjes zal altijd wel een reden weten te verzinnen waarom het niet nodig is. Hopen dus op een echte wethouder na de verkiezingen van november. En daarom tot die tijd het bestemmingsplan op slot gooien. En misschien dat in die tussentijd bij een enkel vastgoedmannetje het besef doordringt dat zij geen absolute heersers zijn en fatsoen ook voor hen een nuttige eigenschap is. Het Varken uit Voorschoten moet wat dat betreft als definitief verloren worden beschouwd; in dat hoofd gedijt enkel vraatzucht en rancune.

 7. Pak maar aan ,die VvE. Het is toch te gek voor woorden, dat je op de Rustdag verplicht open moet. Hoe ver zijn we in Nederland gezonken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *