Stroomstoring opgelost: treinverkeer richting Sauwerd hervat

Treinreizigers richting Delfzijl en Roodeschool/Eemshaven hebben donderdagmiddag en -avond flinke hinder ondervonden van de gevolgen van een stroomstoring. Door de storing was er urenlang geen treinverkeer mogelijk.

De problemen begonnen rond 13.45 uur. De storing bevond zich aan de Kastanjelaan en had als gevolg dat de seinen en wissels niet bediend konden worden. Spoorbeheerder ProRail besloot daarop om het treinverkeer tussen het Hoofdstation en Sauwerd stil te leggen. Vervoersbedrijf Arriva zette bussen in.

Een storingsploeg van ProRail was een half uur na het ontstaan van het incident ter plaatse. Aanvankelijk vertelde men dat er vanaf 16.00 uur weer treinen konden rijden. Uiteindelijk lukte het rond 19.00 uur om de problemen te verhelpen. Inmiddels rijden de treinen weer volgens de dienstregeling.

Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *