Small Town Bandits hopen Nederland te veroveren

Nog een paar dagen en dan vindt in Paradiso in Amsterdam de finale van de Grote Prijs van Nederland plaats. De Groningse band Small Town Bandits is één van de kanshebbers.

Dinsdag werd er nog druk geoefend in een repetitieruimte bij Vrijdag aan de Sint Jansstraat. “Ik heb altijd gedroomd om in Paradiso te mogen spelen, en nu gaat het gebeuren. Echt super”, zegt bassist Rik Huizing. Small Town Bandits is een vierkoppige band en men is in 2016 begonnen met muziek maken. “Eigenlijk maken we ons hele leven al muziek. In 2016 zijn we bij elkaar gekomen en zijn we muziek gaan maken die het beste is te omschrijven als folk pop. Muziek met invloeden van The Fleet Foxes en Crosby, Stills, Nash en Young.”

Met het winnen van het Rode Oortjes Festival vorig jaar plaatste de band zich voor de Grote Prijs van Nederland. De band heeft diverse voorrondes overwonnen en staat nu in de finale. “Ik durf geen uitspraken te doen over hoe het afloopt. Dat we dit bereikt hebben is al geweldig en we zijn benieuwd wat er gaat gebeuren.”

Deel dit artikel: