Samenwerking OOG en mediaopleidingen Hanzehogeschool

nieuws
Radiostudio OOG.

OOG Radio en Televisie gaat samenwerken met de innovatiewerkplaats Digital Society Hub van de Hanzehogeschool. Beide partijen hebben daar profijt van.

Met de samenwerking krijgen studenten van de opleiding Communicatie en Communication & Multimedia Design opdrachten voor het ontwikkelen van onder meer nieuwe tv- en radioformats. Daarnaast kunnen docenten de studenten bij OOG een kijkje laten nemen in de praktijk tijdens de lessen.

“De media ontwikkelen zich in snel tempo”, aldus Evert Janse, directeur van OOG. “Voor OOG is samenwerking met kennisinstituten heel belangrijk om te kunnen blijven innoveren. We verwachten veel van onze samenwerking met de Digital Society Hub. Naast studenten die onderzoek doen naar nieuwe ontwikkelingen, zullen studenten een bijdrage kunnen leveren aan de programma’s.”

“Het is voor studenten leuk en leerzaam en interessant om opdrachten te doen in een echte werk- en mediaomgeving”, zegt programmadirecteur van de Digital Society Hub Roland Hiemstra. Met de verhuizing van OOG naar Zernike is ook de fysieke afstand afgenomen en is het makkelijker om onze samenwerking te intensiveren.”