Proefvlucht Boeing 737 boven Groningen (update)

nieuws
Foto: "Boeing 737-300 Aegean SX-BGW". Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Boeing_737-300_Aegean_SX-BGW.jpg#/media/File:Boeing_737-300_Aegean_SX-BGW.jpg

Een Boeing 737 voert woensdagavond proefvluchten uit op de toekomstige laagvliegroutes van Lelystad Airport. Het toestel heeft echter vertraging en vliegt niet rond 19.30 uur op ruim 4 kilometer hoogte over Groningen en Eelde, maar zo’n twee uur later.

De proefvluchten gaan over zeven provincies, om de maximale geluidsbelasting te testen. De Boeing simuleert rond half acht een landingsroute vanuit Scandinavië richting Lelystad Airport. Die route loopt over Eelde, Appelscha en Steenwijk.

Het is de bedoeling dat Lelystad de komende jaren fors uitbreidt om Schiphol te ontlasten.

Deel dit artikel: