Organisatie bevrijdingsfestival kijkt terug op fantastische editie

De organisatie van het zonovergoten bevrijdingsfestival van afgelopen zaterdag kijkt terug op een fantastische editie. Volgens festivaldirecteur Diederik van der Meide trok het evenement meer dan 135.000 bezoekers. Geen record, maar door de combinatie van een vrije zaterdag en mooi weer was het op veel plekken drukker dan ooit tevoren. 

“Het was echt een geweldige editie. We hebben meerdere mooie edities gehad, maar deze staat echt in mijn boekje”, zegt van der Meide. Er werd dit jaar voor het eerst gebruik gemaakt van crowdmanagement. De organisatie kon hierdoor onder andere 2 area’s afsluiten als het daar te druk werd. “Dat is van belang, want we willen geen verdrukking voor het podium”, legt van der Meide uit.

Toch heeft de organisatie volgend jaar meer ruimte nodig. Daar is de organisatie al een aantal jaren mee bezig, maar volgens van der Meide duurt dat lang. “Dat roepen we eigenlijk al 2 jaar tegen de gemeente, en we zijn ook wel met de gemeente in gesprek, maar dat gaat langzaam. We willen graag verderop in het park nog 2 area’s gebruiken, die veel meer vierkante meters hebben. Dan is het veel relaxter en kunnen we wat meer doen aan de spreiding van bezoekers.”