Kunstenaar Hans Leip zet een groot deel van zijn werk te koop

nieuws
Grunn - Hans Leip

De bekende Groninger schilder, ontwerper en fotograaf Hans Leip, heeft zondag zo’n 100 kunstwerken eenmalig te koop staan onder de naam Garagesale. Het zijn schilderijen en collages maar bevat ook compu-art.

Leip, die zichzelf ook wel Vos noemt, is een creatieve duizendpoot. Hij heeft veel verschillende thema’s en stijlen in zijn schilderijen verwerkt. De Groningse beeldend kunstenaar heeft ook interieurs ontworpen, logo’s en namen voor bedrijven bedacht en vernieuwende cafés opgezet.

“Ik heb nog steeds meer dan 150 werken in mijn bezit en eens in de vijf jaar denk ik “Wat moet ik ermee?”. Dan hou ik ergens een expositie en kunnen mensen iets van mij kopen”, zegt Leip aan de telefoon terwijl hij nog druk bezig met het inrichten van de eendaagse expositie. “Eén van de mooiste schilderijen die je morgen kunt zien is de discuswerper die het vredesteken werpt”, vervolgt Leip.

Garagesale is morgen, zondag 13 mei vanaf twaalf uur ’s middags. Volgens Leip is voor deze naam gekozen omdat deze plaatsvindt in Brasserie Garage aan het Boterdiep.

Vrede – Hans Leip
Deel dit artikel: