Eelke de Boer jeugdkampioen schaken

sport
Foto: Jan van Os

De stadjer Eelke de Boer is vrijdag in Assen Nederlands kampioen schaken voor de jeugd geworden. De speler van de Groninger Combinatie won in de categorie t/m 16 jaar al zijn zes partijen en staat nu twee punten los met nog een partij te gaan.

Tegenstander in de zesde ronde was zijn plaatsgenoot Jonas Hilwerda. Die had zich goed voorbereid en speelde een verrassende openingsvariant. Eelke de Boer reageerde echter rustig en met kleine middelen kwam hij snel beter te staan. Al na twee uur spelen had hij de buit binnen. Eelke mag Nederland nu vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap, dat in augustus in Riga wordt gehouden.

De pas 10 jaar oude Groningse Machteld van Foreest won haar partij in de 8e ronde en staat in de categorie tot 14 jaar op de eerste plaats, met 7 punten. Die moet wel worden gedeeld met Daniel Kutchoukov uit Almere. Zaterdag 5 mei is in Assen de laatste speeldag.

Foto: Eelke de Boer (rechts)

Deel dit artikel: