Vijf plekken om heerlijk af te koelen!

nieuws
Foto: Erick Bakker

Het is volop zomers weer. Het woord ‘hittegolf’ wordt hier en daar zelfs in de mond genomen. Maar waar even af te koelen? Wij hebben de beste zwemplassen in en rondom de stad op een rij gezet:


1. Stadsstrand Groningen

Het stadsstrand in het Ebbingekwartier behoort volgens de famous reisgids Lonely Planet tot één van de tofste stadsstranden in Nederland. Je kunt er zwemmen in behoorlijk schoon water en na een frisse duik in het water is er nog de mogelijkheid voor een cocktail of speciaal biertje op het terras bij DOT. 

Foto: Erick Bakker

 

2. Hoornse Plas 

Geen zin in studenten en handdoekje leggen? Dan kan je uitwijken naar de Hoornse Plas. Veel Stadjers trekken in de zomer naar dit mooie stukje zwemwater. Naast zonnen en loungen op het grote terras bij de beachclub Kaap Hoorn, is er de mogelijkheid om een bootje te huren en zelfs te waterskiën. Er is zelfs een speciaal stukje strand voor de zwemmers die liever zonder badpak watertrappelen.

Foto: Afke Berger

 

3. Paterswoldsemeer

De Hoornse Plas wordt gescheiden van het Hoornsemeer en Paterswoldsemeer door een dam. Het is iets verder fietsen, maar dat is het allemaal meer dan waard. Er zijn voldoende faciliteiten, zoals een ruim strand, een grote ligweide, sportactiviteiten en er is een speel- en spartelvijver voor de kleine zwemmers. En over een paar weken kan je relaxen bij het splinternieuwe Strandpaviljoen Paterswoldsemeer!

Foto: Sebastiaan Scheffer

 

4. Natuurbad Engelbert

Op zoek naar een mix van zwembad en zwemplas? Dan is recreatieplas Engelbert een goede spot. In het natuurbad heerst de sfeer van een openluchtzwembad, maar wordt er toch echt in natuurwater gezwommen. Tussen 13.00 uur en 18.00 uur is er zelfs toezicht en voor de waaghalzen kan er worden gedoken van een heuse 5-meter-hoge duiktoren. En dat hoeft allemaal niet op een lege maag, want er is een kantine aanwezig voor chips & bier.

Foto: Facebook Natuurbad en Camping Engelbert

 

5. Grunostrand Harkstede

Tien minuten verwijderd van de stad vind je het Break out Grunopark. Er wordt hier niet alleen lekker gezonnebaad of gezwommen, maar er is ook de mogelijkheid om te paintballen, waterskiën, vlotten te bouwen en nog veel meer.  Daarnaast zijn er twee paviljoenen voor een hapje en een drankje met uitzicht op de waterskibaan.

Foto: Facebook Stad magazine voor Groningen