150.000 euro subsidie voor aanpassingen Grand Theatre Groningen

nieuws
Foto: Google Maps

De Stichting Grote Markt 35, beheerder van het Grand Theatre Groningen, krijgt 150.000 euro aan subsidie voor aanpassingen aan het pand aan de zuidzijde van de Grote Markt.

Het gaat om het aanpassen van installaties voor theatertechniek, een rolstoelingang, een brandmeldinstallatie en geluidsisolerende deuren. Het Grand Theatre krijgt 100.000 euro van de Provincie en 50.000 van de Gemeente Groningen. Met deze aanpassingen wil de beheerder het theater voor de komende periode geschikt houden voor culturele activiteiten.

In totaal gaan de aanpassingen rond de 245.000 euro kosten. Eind vorig jaar ontving het Grand Theatre ook al een subsidie van het Landelijk Fonds Podiumkunsten, om voor de komende twee jaar een cultureel programma op te zetten.

Deel dit artikel: