Stad wil meer sociale huurwoningen

Het stadsbestuur wil dat er meer woningen gebouwd gaan worden in de sociale sector.

Daarover zijn afspraken gemaakt met de woningcorporaties. Corporaties verkopen en slopen ook woningen maar netto komen er tot 2023 zo’n  1300 sociale huurwoningen bij. Wethouder Roeland van der Schaaf wil in dezelfde periode nog eens 470 sociale huurwoningen extra realiseren op locaties waarvan de planvorming is gestart of binnenkort gaat starten. Het gaat daarbij om de Eemskanaalzone, de Oosterhamrikkanaalzone, de Gembetonlocatie, de ALO-locatie, Vinkhuizen en enkele kleinere locaties.

De afgelopen jaren nam het aantal sociale woningen af. ”Die trend is gelukkig omgebogen. Op ons stijgingspercentage  zijn andere gemeentes jaloers”, zegt Van der Schaaf.

Deel dit artikel:

  1. Daarnaast zou men er voor kunnen zorgen dat er meer gezinswoning vrijkomen in de sociale sector door het aantrekkelijk te maken voor ouderen die daar nog in wonen (vaak ook alleen) om te verhuizen naar een kleinere woning. Bijvoorbeeld door daar geen hogere huur voor te vragen en eventueel te helpen met de verhuizing of daar een vergoeding voor te geven. Dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat alleen mensen met kinderen zo’n woning wordt toegewezen.

  2. WE zullen oplettend zijn op de percentages Roeland tov vrije sector en koopwoningen die gerealiseerd gaan worden. Want die verhouding is nu compleet scheef. Je moet hier geboren en opgegroeid zijn Roeland, om te weten wat er precies aan schort!

  3. Hoeveel sociale huurwoningen zijn er sinds 2000 aan de reguliere verhuur onttrokken en worden sindsdien t.b.v. studentenhuisvesting gebruikt? Hoezo tekort aan sociale whuurwoningen, als je dit als gemeentebestuur zelf veroorzaakt moet je naderhand niet gaan huilen dat er te weinig aan sociale woningbouw is gedaan. Iets met eigen schuld, dikke bult.

    1. Het zijn vooral de mensen die het aangaan, dat het slachtoffer wordt van dit gemeentebestuur. Roeland slaapt er wel lekker om! Ronduit verkeerd, dat dit soort mensen deze stad besturen.

  4. Vroeger kon je met een jaar of acht punten sparen, een woning in geliefde wijken als Helpman of Oosterpoort krijgen. Deze fijne woonplekken zijn door Roelands vriendjes bij de coperaties voor een zeer groot deel verkocht.

    Dankzij de PvdA kun je in Groningen als eenvoudige 40 uur per week poetsende schoonmaker, echt woongenot vergeten. Daarom naar de nul zetels met deze club.

    1. Je hebt de propaganda van gisteren toch wel meegekregen; het strijdlied van D66 waar de Pechtoldjes zo geil van worden ‘iedereen is van deze wereld, de wereld is van iedereen’. Tja, politici die dit verzinnen met een enorm honorarium. Totaal losgezongen van de problemen in de samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *