Protestmars woningcorporatiemedewerkers voor betere CAO

Een grote protestmars door de stad vanochtend. Ruim 500 woningcorporatiemedewerkers uit Noord- en Oost-Nederland namen deel aan de mars langs kantoren van Nijestee en Lefier op weg naar De Huismeesters. De actievoerders voelen zich uitgekleed door de werkgevers en strijden voor een betere CAO.

Er is volgens de werknemers sprake van ongelijkheid in loonschalen, een te hoge werkdruk en er is te weinig waardering.

De mars door de stad eindigde bij De Huismeesters waar directeur en medeonderhandelaar van de werkgevers, Sije Holwerda, een uitgeklede paspop in ontvangst mocht nemen. Holwerda gaf aan dat er zojuist weer een brief de deur uit was gegaan en dat de partijen met elkaar in gesprek moeten.

De woningcorporatiemedewerkers hebben er nog niet heel veel vertrouwen in. Als er niet naar hen wordt geluisterd, volgen er meer acties.