Meer dan 10.000 reizigers door Arriva naar Koningsdag gebracht

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Vervoersbedrijf Arriva heeft vrijdag op Koningsdag meer dan tienduizend reizigers naar Groningen gebracht. Het bedrijf kijkt tevreden terug op de dag.

“Het was een flinke uitdaging”, laat een woordvoerder weten. “Groningen als stad waar koning Willem-Alexander zijn verjaardag vierde dat zorgt natuurlijk voor een extra drukte. Door een goede voorbereiding hebben we het zonder problemen voor elkaar gekregen om de meer dan tienduizend reizigers netjes naar en van de stad Groningen te vervoeren. We zijn dan ook erg tevreden hoe alles verlopen is.”

Het bedrijf zette speciaal voor Koningsdag extra treinen in. “Uit ervaring weten we dat aan het einde van de festiviteiten treinen erg vol kunnen zetten. Door de inzet van langere treinen en door extra treinen in te zetten die pas rond 01.00 uur vanuit Groningen vertrokken, hebben we iedereen naar huis kunnen brengen.”