Koningsnacht trekt duizenden bezoekers naar de binnenstad

Droog en een beetje aan de frisse kant. Dat is het weer op Koningsnacht 2018. De binnenstad is vol met feestende mensen en het bier uit de vele buiten taps vloeit rijkelijk.

Op het Poeleplein tussen onder andere de Negende Cirkel en Time Out is er bijna geen doorkomen aan. De sfeer zit er goed in en DJ Arnoud zweept de dansende menigte flink op. De Vismarkt met het grote podium aan de kant van de Korenbeurs is voor driekwart gevuld met mensen. Er zijn optredens van onder andere rapper Fresku en de Haagse band Di-rect.

Het feest op het Uurwerkersplein dat georganiseerd wordt door de Pintelier en de Uurwerker trekt zoveel mensen dat de security mensen slechts mondjesmaat binnen laat. Eén eruit en dan pas één erin. “We doen dit zo al jaren want anders gebeuren er ongelukken. We hebben alles onder controle hoor”, zegt Peter, hoofd beveiliging op het plein.

Om één uur stopte de muziek op de buitenpodia en moest het Koningsnachtfeest verder in de kroegen worden gevierd.

Deel dit artikel: