‘Identiteit Haren blijft bestaan’

Bewoners van Haren hoeven zich geen zorgen te maken over de identiteit van hun dorp. Dat zegt burgemeester Peter den Oudsten na het debat in de Tweede kamer gisteravond.

In dat debat werd gesproken over de fusie tussen Ten Boer, Haren en de Stad. Er lijkt een ruime meerderheid voor het wetsvoorstel te zijn en dat betekent dat de fusie per 1 januari 2019 een feit zal zijn.Net als talloze tegenstanders van de fusie was burgemeester Peter den Oudsten aanwezig bij het debat: ‘Ik was daar samen met de collega’s van ten Boer en Haren en uit de reacties van de aanwezigen begrijp ik dat we het nodige moeten doen om tot elkaar te komen. Daar zullen we dan ook aan gaan werken!’

Tegenstanders van de fusie vrezen voor de eigenheid van Haren :’Je zult zien dat we er alles aan zullen doen om de identiteit van de kleine kernen te borgen.’ De vrees voor het volbouwen van de groene long tussen de Stad en Haren verwerpt hij: ‘Het is Haren zelf die daar nu aan het bouwen is!’

 

Deel dit artikel: