“Hondenbelasting ook daadwerkelijk naar hondenbeleid”

nieuws
Foto: Harro Meijer

Er moet meer geld van de hondenbelasting naar voorzieningen voor de trouwe viervoeter gaan. Dat zeggen de Partij voor de Dieren en 100% Groningen.

Beide fracties constateren dat in Groningen de hoogste hondenbelasting van Nederland betaald wordt. De hondenbezitters zouden er daarom meer terug voor moeten krijgen. “Denk hierbij aan meer loslooproutes, een puppycursus voor minima, omheinde velden en speciale prullenbakken voor hondenpoep”, aldus GerJan Kelder van de PvdD.

Door de maatregelen worden ook mensen geholpen die last hebben van honden, aldus beide fracties. De partijen wilden eerder al de hondenbelasting afschaffen, maar daar is geen meerderheid voor te krijgen in de gemeenteraad.

Deel dit artikel:

 1. Nog beter om deze antieke belasting op te heffen. De inning en controle kosten erg veel geld. Het netto gemis aan inkomsten valt dan ook erg mee.
  De kans is overigens groot dat door landeljke wetgeving de mogelijkheid tot het innem van hondenbelasting verdwijnt.
  Waarom je speciale afvalbakken voor honden zou moeten hebben is mij onduidelijk een puppycursus vor minima???

  1. Aan de ene kant ben ik het met je eens. Maar de laatste tijd heb ik veel te maken met mensen die zichzelf nauwelijks kunnen onderhouden maar wel een hond hebben en in een veels te klein huis wonen.

   Ik vind dat zielig voor zo’n beest. Ze hebben weinig bewegingsvrijheid, als de beestjes wat krijgen is er geen geld voor een dierenarts.

   Wat dat betreft mag die hondenbelasting wel blijven. Alleen al als afschrikmiddel dat een hond nemen een grotere verantwoordelijkheid heeft dan het kopen van een pakje boter. En/of een verplichte cursus voor omgaan met honden mag er ook wel bij. Hoe veel mensen zo’n beest niet onder controle hebben… Eigenlijk ook een vorm van mishandeling.

 2. Prima belasting, de opbrengst kan mooi naar de reinigingsdienst om de hondenstront wat je overal in de publieke ruimte aantreft op te ruimen. En naar de handhaving om hondenbezitters te bekeuren voor loslopende honden en het niet opruimen van de stront.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *