Demonstratie tegen Forum voor Democratie rustig verlopen

Een demonstratie van Comité Groningen Tolerant en AFA Noord tegen het Forum voor Democratie bij het Forum aan het Hereplein verliep vanavond rustig. Er waren zo’n twintig demonstranten die flyers uitdeelden en een toespraak hielden.

De bijeenkomst waar Thierry Baudet en Theo Hiddema kwamen spreken was om kwart voor acht niet meer toegankelijk. De maximale capaciteit van 200 bezoekers was toen bereikt.

“We willen een tegengeluid laten horen tegen het Forum voor Democratie. Wij vinden die partij gewoon xenofoob en seksistisch, gewoon walgelijk”, zegt Vincent die spreekt namens AFA Noord, de Antifascistische Actie, afdeling Noord.

De demonstratie is georganiseerd door Comité Groningen Tolerant samen met AFA Noord. Obed Brinkman spreekt namens Groningen Tolerant: “Ook al is Thierry Baudet met zijn Forum voor Democratie democratisch gekozen, wij zien ze als een gevaar. Deze geweldloze demonstratie gebruiken we om flyers uit te delen en mensen die naar binnen gaan op andere gedachten te brengen”.

Een aantal agenten hield op een afstand de demonstratie in de gaten. In totaal werden zo’n honderd belangstellenden voor de bijeenkomst van het FvD naar huis gestuurd omdat de zaal vol was.