Vanaf volgende week kans op acties bij Arriva

Er bestaat een mogelijkheid dat treinreizigers vanaf volgende week geconfronteerd worden met acties bij vervoersbedrijf Arriva. Dat zegt vakbond VVMC.

Machinisten en stewards van Arriva willen hetzelfde salaris verdienen als dat wat hun collega’s bij de NS ontvangen. Het vervoersbedrijf wil daar niet in meegaan waardoor onderhandelingen voor een nieuwe cao zijn stukgelopen. De vakbonden VVMC en FNV hebben nu een ultimatum op tafel gelegd waarbij Arriva tot aanstaande vrijdag 12.00 uur de tijd hebben om op het laatste bod in te gaan.

“Volgt er geen reactie dan zijn acties onvermijdelijk”, zegt Wim Eilert van vakbond VVMC. “Daarbij sluiten we ook geen enkele actievorm uit, dus ook een staking is een mogelijkheid.” Eilert hoopt in eerste instantie dat Arriva alsnog in gaat op het ultimatum. Mocht dat niet gebeuren dan zouden volgende week al de eerste acties plaats kunnen vinden. “Dat zou kunnen. Alhoewel je voor een actie eerst moet overleggen met de verschillende partijen over eventuele veiligheidsmaatregelen, en ook moet er gecommuniceerd worden met de reizigers zodat zij weten waar ze aan toe zijn.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *