Sportschool Kelderwerk dicht en moet pand Backbone050 verlaten

nieuws
Foto: Stichting Kelderwerk

Sportschool Kelderwerk aan de Travertijnstraat sluit na vanavond voorlopig de deuren. Volgens Kelderwerk zijn de onderhandelingen met verhuurder Backbone050 die in hetzelfde pand zitten stukgelopen.

“Het is ontzettend jammer. Ten eerste voor ons personeel en ten tweede voor de mensen die hier komen sporten. Vooral mensen met een stadjerspas zijn de dupe”, aldus bestuurslid Alex Spajic van Kelderwerk. Volgens projectleider Daniël van Kelderwerk ligt een gedeelte van de schuld bij Backbone050. “De onderhandelingen over de voortzetting van het huurcontract zijn stukgelopen.

Sherlock Telgt, medeoprichter van Backbone050 bestrijdt dat ten stelligste. “Kelderwerk verloor in oktober 2017 de subsidie van de gemeente omdat ze nalieten een realistisch beleidsplan in te dienen. Wij als Backbone050 hebben alles op alles gezet en hebben ervoor gezorgd dat Kelderwerk tot 1 april dit jaar door kon gaan. De drie bestuursleden van Kelderwerk gaven ruim een maand geleden aan dat ze wilden stoppen. Maar afgelopen zondag kreeg ik een mail waarin ze aangaven dat ze op een andere locatie toch verder willen”.

Ondertussen had Backbone050 per 1april al een verhuurdeal gesloten met een bedrijf dat nu nog in The Big Building aan de Achterweg zit. Daar moeten ze zeer binnenkort weg in verband met de sloop van The Big Building. “Toen ik zondag erachter kwam dat Kelderwerk toch op een andere locatie verder wil maar tegelijk ook nog twijfelde over een doorstart bij ons vond ik dat de knoop direct moest worden doorgehakt. Zeker ook omdat Kelderwerk aangaf dat ze op zoek zijn naar een nieuwe locatie. Daarom moet Kelderwerk voor 1 april ons pand verlaten”, vervolgt Telgt.

“Het is eigenlijk te belachelijk voor woorden. Zelfs de betrokken ambtenaar heeft de laatste maanden alles op alles gezet om ervoor te zorgen dat Kelderwerk hier kan blijven”, besluit Telgt.

Volgens de projectleider bij Kelderwerk is er een goede kans dat er binnenkort een doorstart komt. “We hebben gekozen om met WerkPro in zee te gaan. Zij helpen met zoeken naar een nieuwe geschikte locatie”.

Het laatste woord is voorlopig aan Alex Spajic van Kelderwerk. Hij ontkent dat er geen beleidsplan bij de gemeente is ingediend en zegt nog steeds met de gemeente in gesprek te zijn. “We waren wel te laat met het inleveren maar we zijn onze verplichtingen nagekomen. Kelderwerk heeft samen met de gemeente recentelijk besloten dat het geen optie is om langer in Vinkhuizen te blijven. We zoeken nu een plek in één van de oude stadswijken zoals de Oosterpoort, De Hoogte of het Oosterpark”.

Kelderwerk is een sportschool voor mensen met een krappe beurs, gerund door vrijwilligers. Stadjerspashouders kunnen voor vijf euro per maand onbeperkt gebruik maken van de fitness apparatuur. Kelderwerk zit sinds 2016 in het pand aan de Travertijnstraat.

Deel dit artikel:
Adverteren?