Patton tank verlaat museum Ulgersmaweg

nieuws
Foto: 112groningen

De Gemechaniseerde Brigade uit Havelte heeft woensdag een M47 Patton tank uit de Tweede Wereldoorlog door de stad vervoerd.

De tank ging op een dieplader van het oude adres van het Canadian Allied Forces Museum aan de Ulgersmaweg naar het nieuwe adres in Grootegast. Een groot deel van de collectie militair materiaal was al overgebracht, maar voor de tank was speciaal materieel nodig.

De tank krijgt een plek in het nieuwe museum in Grootegast, dat het Victory-museum 40-45 gaat heten. Daar maakt het museum deel uit van het Museumplein Grootegast, als buurman van het LEGIO-museum en de Museumdrukkerij.

Deel dit artikel:

    1. Behalve de naam inderdaad geen enkele connectie met WO2. Het is niet voor niets een strict particuliere verzameling van één enkele persoon. Daarom is er ook geen enkele verplichting of streven om aan een bepaalde museale en/of historische norm te voldoen.

      1. Maar hij heeft wel een Patton. Dat dan weer wel. :o)

        En er is ook een link met de Tweede Wereldoorlog; Pattons werden in veel oorlogsfilms gebruikt als Duitse tanks vanwege hun grootte. Battle of the Bulge bijvoorbeeld. En in tenminste één geval werden ze als Amerikaanse tanks gebruikt; in de film… Patton. :o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *