“Ik heb een kletspoot net als bij het kikkers vangen”

De nieuwe natuurspeelplaats Oerrr in Kardinge is bijna klaar. Kinderen kunnen hier spelen en ontdekken hoe leuk het is om buiten te zijn en vies te worden.

“We zijn met emmers bezig en halen water uit de sloot. Dat gooien we daarna in een uitgeholde boomstam waardoor het water naar beneden stroomt en dat moet dan over het pad heen stromen”, zegt een leerling van basisschool het Palet die met rode koontjes een emmer water leeggooit in de holle boom. Haar hele klas heeft de primeur om de natuurspeelplaats als eersten uit te proberen. Dat gaat ook wel eens fout. Al snel heeft één van de leerlingen een kletspoot. “Ik heb wel vaker een kletspoot gehad, net als bij het kikkers vangen”, zegt hij.

Boswachter Reiner Hartog van Natuurmonumenten legt uit wat de kinderen straks kunnen verwachten: “De kids zijn nu al de waterspeelplek aan het uitproberen. We hebben een aantal boomstammen uitgehold waardoor het water de heuvel afstroomt en terechtkomt in de beek. En dat testen we vandaag uit. De bedoeling is straks dat kinderen zelf gaan bedenken wat ze hier gaan doen. Wij hebben alleen de basis neergelegd”.

In de loop van vandaag komt een lading bomen en struiken om van de natuurspeelplaats een nog mooiere plek te maken.